Up to speed.


Asadar, China ne “ameninta” cu o noua marca auto.
Qoros pe numele ei, reprezinta divizia de lux al producatorului Chery.
Pana acum, aceste 2 nume sunt chineza pentru noi.
Nimic interesant, doar un alt producator din pleiada de marci aparute in ultimii ani in Tara Soarelui-Rasare. Un mic amanunt mi-a starnit interesul: Qoros are foarte multi angajati fosti ingineri la Saab.
Acest simplu si mic detaliu ma face sa consider ca, dintre toate marcile chinezesti care si-au incercat norocul in Europa( Brilliance, BYD, Great Wall, Geely etc., Qoros are cea mai mare sansa de reusita.
Daca acesti ingineri vor fi lasati sa isi faca treaba cum stiu ei mai bine, chinezii vor depasi un handicap major, ce le-a frant aripile pana acum: siguranta.
Cu totii ne aducem aminte de sesiunile de crash test ale masinilor chinezesti, sesiuni terminate cu rasete inclusiv din partea oficialilor marcilor respective (sunt convins).
Asadar, In perioada urmatoare fiti cu ochii pe aceasta marca. S-ar putea sa avem o surpriza placuta si sa castigam inca un producator decent in Europa.

In alta ordine de idei, si Saab isi revine pas cu pas, anul asta se spera repornirea productiei 9-3, se fac angajari, in ultima vreme s-au purtat discutii cu furnizorii si fostii dealeri si avem multe semne pozitive.
Om trai si-om vedea.

PS. Ca sa parafrazez un coleg pe o discutie online pe tema Qoros: “Qoros daca nu va aduce un model ieftin si bun, va fi neglijat si respins”. Asta asa e.

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: