De ce nu se mai fac masini frumoase?


De-o vreme incoace urmaresc cu interes orice lansare a oricarei marci, pentru ca remarc cu o oarecare panica in suflet ca nimeni nu mai prea e in stare sa faca masini frumoase.
Masini frumoase spun cand ma refer nu la masini care arata bine (sa zicem), ci la modele care inspira ceva, care urmeaza o linie de design inconfundabila, design-uri indraznete, radicale, masini dupa care sa iti curga ochii pe strada sau oriunde le-ai vedea.

Ma irita lipsa crasa de idei in materie de design a majoritatea producatorilor auto. Toate masinile seamana intre ele, dar nu seamana cu modelele precedente. Incet incet dispar masinile agresive, si in schimb suntem serviti cu niste masinute cu fustita.

O sa incep cu masinile care imi plac. Voi expune aici doar masinile care sunt in productie la ora actuala. Practic, pentru mine, cea mai frumoasa masina disponibila pe piata momentan e Chevy Camaro.

Este o masina fantastic de agresiva, dominata de o linie de design de un bun gust total. Una din putinele masini care trezesc o oarecare emotie in sufletul meu.

Sa continuam, pe aceasta lista as mai dori sa nominalizez, surprinzator, Kia Optima.

Exceptand aceste 2 modele + Jeep Grand Cherokee, eu nu mai remarc nicio masina cat de cat frumoasa aparuta anul asta.

La Ford e jale, arata toate ca Hyundai, Audi face aceeasi masina de 15 ani, Mercedes a dat-o in bara RAU de tot, BMW la fel, Saab a scos 9-5-ul, care e frumos, dar nu rupe gura targului (la fel si 9-4).

Toyota e in nota lor obisnuita, Subaru la fel… nu stiu, nu exista vreun model nou care sa-mi incalzeasca inima. Nici macar Alfa Romeo nu pare ca mai are idei fresh.

Va invit la dezbatut… de ce nu se mai fac masini frumoase?

4 comments
 1. Raul said:

  Dupa parerea mea si Fiat 500 Abarth este o masina extrem de frumoasa care nu e deloc apreciata in Romania , mai nou daca intrebi pe cineva ce masina i place , zice direct : BMW X6 .X6-le e o masina care o prostit toata Romania , toti dau o caruta de bani pt. o masina complet INUTILA!

  • ztele said:

   Da, 500 Abarth e una din masinile de care am uitat, intradevar e faina.

 2. Cristian said:

  Pentru simplul fapt ca acum toate trebuie sa fie eco
  Nu sunt împotriva acestui lucru insa motoarele eco cer din câte am citit si o schimbare de caroserie tuturor ne-ar place un s klasse in garaj. Insa este prognosticat ca ar arata ca un b klasse tip berlina ( fata b klasse spate c klasse.) probabil un alt motivation ar fi si lipsa de creativitate a designerilor. Fiat bravo este faucet de pe scirocco nemtiilor

 3. Raul said:

  Cristian , din cate stiu , bravo a aparut inainte lui scirocco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: